040 | $a#HEREDA# |
---|
090 | $a#HEREDA# $b#HEREDA# $e#HEREDA# $fRBC/Caixa179-38 |
---|
091 | $cTEXT |
---|
245 | $aCarta de José María Catá a Francisco Barreras sobre un encargo de sardiña |
---|
300 | $a1 folla(s) $c27 x 21 cm. $hPapel $iBo |
---|
505 | $aFormato convertible en sobre con selo postal e selos húmidos de correos cos datos do destinatario. 2 páxinas en branco. |
---|
505 | $aPapel con selo húmido: José María Catá / Gijón |
---|
506 | $a#HEREDA# |
---|
520 | $aO remitente informa a un empresario do Caramiñal, adicado ao transporte de pescado prensado, sobre a escasez de sardiña, envíando unhas pequenas partidas de produto |
---|
530 | $aNon existen copias |
---|
535 | $aBiblioteca e Arquivo do Museo do Pobo Galego |
---|
540 | $a#HEREDA# |
---|
541 | $a#HEREDA# $c#HEREDA# $d#HEREDA# |
---|
545 | $aFrancisco e José Barreras de Faus, fillos do patriarca Mateo Barreras e oriundos de Blanes, formaron parte dos cataláns que se trasladaron a Galicia a principios do XIX movidos pola crise orixinada en Cataluña pola falta de sardiña nas costas catalanas que surtían as súas fábricas. Foi na Pobra do Caramiñal onde inician a actividad en 1818, fundando unha das primeras fábricas de salazón e prensado de pescado, técnica mediterránea para a súa conservación en salmuera. Ao tempo, entre 1864 e 1889, tamén ao transporte de pescado prensado. |
---|
546 | $aCastelán |
---|
592 | $f1864-10-04 $gGijón |
---|
650 | $aCompravendas |
---|
650 | $aPesca |
---|
650 | $aCorrespondencia |
---|
852 | $a#HEREDA# |
---|
nº Control | Signatura | Ubicación | Estado | |
---|
0004176 | RBC/Caixa179-38 | Ricardo Blanco-Cicerón e Familia Acuña Castroviejo 2020 | Disponible para préstamo | |
|